Curs operator radio GMDSS - LRC, prelungire valabilitate

 “Cursul de Pregătire” în vederea prelungirii valabilitatii Certificatului General de Operator Radio - LRC (Long Range Certificate) pentru Conducător de Ambarcaţiune de Agrement, clasele A, B, C, D.

CERTIFICATUL GENERAL DE OPERATOR RADIO - LONG RANGE CERTIFICAT, este valabil pentru Conducatori de Ambarcatiuni de Agrement clasele A, B, C, D, este recunoscut international si se reconfirma (prelungeste valabilitatea) numai de catre ANCOM, prin intermediul școlii, dupa o perioada de 5 ani.

CERTIFICATUL GENERAL DE OPERATOR RADIO - LONG RANGE CERTIFICAT prezentat la ANCOM in vederea prelungirii valabilitatii dupa data expirarii inscrisa pe el, este nul de drept, iar titularul trebuie sa reia integral processul de instruire si examinare (in conformitate cu cap. IV, art 20, alin. (1) din Regulamentul personalului operator al statiilor de radiocomunicatii din Romania).

Cursul este bazat pe pregătirea cursanţilor pentru a asigura instruirea necesară conducătorilor de ambarcaţiune de agrement, conform Ordinului nr. 534 din 26 iunie 2007, si a Ordinului nr.344 din 29.04.2010, pentru prelungirea valabilitatii Certificatului de operator radio pentru ambarcaţiuni de agrement şi presupune actualizarea cunostintelor in domeniul regulamentelor de radiocomunicatii nationale si internationale, pentru îndeplinirea cerinţelor minime necesare pregătirii conducătorilor de ambarcaţiuni de agrement în conformitate cu indicaţiile ANCOM, privind realizarea comunicaţiilor maritime.

Cursul se adresează persoanelor care au un Certificat de Operator Radio - LRC şi care doresc sa ii prelungeasca valabilitatea.

Programa de curs cuprinde module de pregătire privind actualizarea cunoştinţelor in domeniul regulamentelor de radiocomunicatii nationale si internationale în serviciul mobil maritim si mobil maritim prin satelit,  proceduri privind operarea echipamentelor GMDSS, cunoştinţe pentru comunicaţiile radiotelefonice.

Participarea la acest curs de reconfirmare a cunostintelor in domeniul regulamentelor de radiocomunicatii nationale si internationale, are o durata de 6 ore,

Cursul se poate desfasura si prin forma de invatamant la distanta. (Contactati-ne pentru detalii)

Cursul se incheie cu sustinerea numai cu comisia farmata din personalul scoli Nautical Blue, a unui test grila de evaluare a cunostintelor, cu o durata de maxim 1 ora.

Acest test echivaleaza  examenul pentru obţinerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducători de Ambarcaţiune de Agrement (GMDSS-LRC) - nu este necesar un examen separat la ANCOM.

Documente necesare inscrierii pentru curs si eliberare documente:    

- Certificatul vechi de operator radio (care a fost plastifiat);           

- cerere tip (de la scoala);

- copie simpla xerox dupa actul de identitate;

- copie simplă xerox față/verso, de pe vechiul certificat de operator radio.

 

Durata: 
6 ore (contactati-ne pentru detalii)
Actul obţinut la terminarea cursului: 

ADEVERINTA valabila pentru o perioada de 1 an, care atesta absolvirea "Cursului de Pregătire în vederea prelungirii valabilitatii Certificatului General de Operator Radio GMDSS - LRC, pentru Conducător de Ambarcaţiune de Agrement, clasele A, B, C, D.

 

Preţul cursului: 
450RON, TVA inclus, achitat în contul: RO18BRDE140SV46825241400, banca BRD.