“Cursul de Pregătire” în vederea obtinerii Certificatului General de Operator Radio – LRC (Long Range Certificate) pentru Conducător de Ambarcaţiune de Agrement, clasele A, B, C, D.

Pentru prelungire vă rugăm consultați secțiunea de mai jos..

Cursul este bazat pe pregătirea cursanţilor pentru a asigura instruirea necesară conducătorilor de ambarcaţiune de agrement, conform Ordinului nr. 534 din 26 iunie 2007, si a Ordinului nr.344 din 29.04.2010, pentru obţinerea Certificatului de operator radio pentru ambarcaţiuni de agrement şi presupune însuşirea de cunoştinţe, tehnici, metode şi deprinderi practice pentru îndeplinirea cerinţelor minime necesare pregătirii conducătorilor de ambarcaţiuni de agrement în conformitate cu indicaţiile ANCOM precum şi instruirea teoretică şi practică a cursanţilor privind realizarea comunicaţiilor maritime.

Cursul se adresează persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani şi care doresc sa obțină, certificate de conducător ambarcaţiune agrement clasele: A, B, C şi/sau D.

Programa de curs cuprinde module de pregătire teoretică şi practică privind cunoştinţe despre radiocomunicaţiile în serviciul maritim, cunoştinţe practice în utilizarea echipamentului radio, proceduri privind operarea practică a echipamentelor GMDSS, cunoştinţe pentru comunicaţiile radiotelefonice. Cursul se termina cu examen de absolvire pe baza de test grila si proba practica. Se primeste gratuit suportul de curs.

Examenul pentru obţinerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducători de Ambarcaţiune de Agrement (GMDSS-LRC) se dă la sediul Nautical Blue – cu comisie formata din personalul scolii – nu este necesar un examen separat la ANCOM.

Documente necesare inscrierii pentru curs si eliberare documente:

  • cerere tip pentru inscriere curs (de la scoala);
  • copie simpla xerox act de identitate.

Preţul cursului: 450 RON, TVA inclus, achitat în contul: RO18BRDE140SV46825241400, banca BRD.

Prelungire valabilitate

Cursul de prelungire a valabilității certificatului GMDSS-LRC se adresează persoanelor care au un Certificat de Operator Radio – LRC şi care doresc să-i prelungeasca valabilitatea.

Programa de curs cuprinde module de pregătire privind actualizarea cunoştinţelor in domeniul regulamentelor de radiocomunicatii nationale si internationale în serviciul mobil maritim si mobil maritim prin satelit,  proceduri privind operarea echipamentelor GMDSS, cunoştinţe pentru comunicaţiile radiotelefonice.

Participarea la acest curs de reconfirmare a cunostintelor in domeniul regulamentelor de radiocomunicatii nationale si internationale, are o durata de 6 ore.

Cursul se poate desfasura si prin forma de invatamant la distanta. (Contactati-ne pentru detalii)

Cursul se incheie cu sustinerea numai cu comisia farmata din personalul scoli Nautical Blue, a unui test grila de evaluare a cunostintelor, cu o durata de maxim 1 ora.

Acest test echivaleaza  examenul pentru obţinerea Certificatului General de Operator Radio pentru Conducători de Ambarcaţiune de Agrement (GMDSS-LRC) – nu este necesar un examen separat la ANCOM.

Documente necesare inscrierii pentru curs si eliberare documente:    

  • Certificatul vechi de operator radio (care a fost plastifiat);           
  • cerere tip (de la scoala);
  • copie simpla xerox dupa actul de identitate;
  • copie simplă xerox față/verso, de pe vechiul certificat de operator radio.

Durata: 6 ore (contactati-ne pentru detalii)Actul obţinut la terminarea cursului: 

ADEVERINTA valabila pentru o perioada de 1 an, care atesta absolvirea Cursului de Pregătire în vederea prelungirii valabilitatii Certificatului General de Operator Radio GMDSS – LRC, pentru Conducător de Ambarcaţiune de Agrement, clasele A, B, C, D.

Preţul cursului: 450 RON, TVA inclus, achitat în contul: RO18BRDE140SV46825241400, banca BRD.

Cursuri recomandate